Jan van Lieshoutstraat 16

Project Jan van Lieshoutstraat 16

.

Algemene informatie over dit project


Gelegen tussen de Markt en het bruisende Stratumseind was de Jan van Lieshoutstraat jarenlang een achterafstraatje in het centrum van Eindhoven. Nieuwe ontwikkelingen zullen de komende jaren het karakter echter veranderen in een aantrekkelijk woonadres. Op loopafstand van diverse publieke voorzieningen bevindt zich hier een compacte inbreidingslocatie. De bestaande éénlaagse winkelbebouwing zal hierbij plaats maken voor een kleinschalig appartementencomplex met een commerciële plint én een spectaculair dakpaviljoen.

Gestapelde werelden

Binnen de verdichtingsvisie van supervisor Winy Maas (MVRDV) wordt ruimte geboden aan nieuwe ontwikkelingen in het centrum van Eindhoven. Hierbij zijn het vermengen van functies en het activeren van het daklandschap belangrijke componenten om de leefbaarheid in de binnenstad te vergroten.
Conform de verdichtingsvisie wordt in de opbouw van het appartementencomplex een onderscheid geïntroduceerd tussen de ‘Eindhovense Laag’ en de erboven gelegen ‘Brainport Laag.’ De gebouwmassa presenteert zich hierbij als een neutrale ‘sokkel’ voor het bijzondere dakpaviljoen.

Het dakpaviljoen biedt ruimte aan bijzondere Maisonnette-appartementen en kraagt uit over de Jan van Lieshoutstraat. Hierbij ontstaan spectaculaire vergezichten over het omringende stadslandschap.
Het onderscheid tussen beide bouwdelen wordt benadrukt door een afwijkende materialisatie en bouwsysteem. Hierbij is de Eindhovense Laag vormgegeven als een robuuste steenachtige onderbouw en de Brainport Laag als een lichte houtconstructie.

Het houten dakpaviljoen wordt omringd door de daktuin, waarbij stedelijke vergezichten worden afgewisseld met de nabijheid van natuurlijk groen. De uitkraging van het dakpaviljoen speelt hierbij in op de ontwikkelingen rondom het tegenover gelegen Muziekgebouw. Toekomstige bewoners kunnen hierdoor van dichtbij een blik werpen in de glazen berg; de nieuwe blikvanger ontworpen door MVRDV.

Indien meer informatie gewenst klikt u op onderstaande link
https://willemsenu.nl/portfolio/jan-van-lieshoutstraat/

Deze ontwikkeling is tot stand gekomen door de samenwerking van VA2 en van der Meeren Vastgoed en Projectontwikkeling.

Indien u een appartement wil huren, kunt u terecht op onze eigen site.
https://www.rentalapartmentseindhoven.nl

Er wordt zo spoedig mogelijk meer informatie beschikbaar gesteld.