.

Het pand en de appartementen


Het sfeervolle monumentale post- en telegraafkantoor aan de Keizersgracht-Stadspoort in Eindhoven dateert uit 1909 en is gebouwd onder leiding van rijksbouwmeester D.E.C. Knuttel. In de beginjaren huisde hier de brief- en pakketpost van de PTT, in de jaren daarna is het gebouw in gebruik geweest als telefooncentrale. In de Jaren 80 zijn er op de begane grond winkels gerealiseerd en in 2014 zijn de 1e en 2e etage volledig getransformeerd naar moderne short-stay appartementen.

Short-Stay accommodaties zijn met name bestemd voor expats die slechts voor een korte periode in Nederland wonen en werken. Alle accommodaties zijn daarom volledig zelfstandig en volledig gemeubileerd met een complete inventaris.

Bij de verbouwing van het pand zijn zoveel mogelijk authentieke elementen bewaard gebleven: de hoge ramen waardoor er veel natuurlijk lichtinval is, de grote galerij aan de binnenzijde, visgraat houten vloeren en hoge plafonds. Door het behoud van deze elementen en het gebruik van hoogwaardige materialen en een functioneel ontwerp van de ruimtes zijn er moderne en zeer sfeervolle accommodaties gerealiseerd.

Het pand bestaat uit twee delen, Stadspoort en keizersgracht. Elk pand is voorzien van een eigen entree. Via de hoofdingang met brievenbussen en bellentableau zal men via een centrale hal de trapopgang of lift naar de appartementen kunnen bereiken.

Er zijn 3 typen accommodaties te onderscheiden:

  • Loften aan de voorzijde met slaapkamer op verhoogde entresolvloer;
  • Studios met hoge plafonds aan de achterzijde;
  • Hoek appartementen met separate slaapkamer;